Vajon mit gondol Isten a munkádról?

Nagyon sok keresztényben ott van tudatosan vagy tudat alatt az a gondolat, hogy Istent csak a vasárnapok érdeklik, meg hogy ő a kifejezetten keresztény tevékenységeket díjazza, mint például Biblia-olvasás és imádkozás. Amikor pedig elmegyünk dolgozni, akkor ő inkább “megvár minket a gyárkapu előtt”, az a napi 8+ óra csak kötelező, felesleges része az életnek, aminek nem sok köze van a hithez. Lelkészek is sokszor gondolják úgy, hogy a keresztények szolgálatának, missziójának a helye a templomban van, a munkaidő pedig ettől vesz el, sok értéke nincsen.

Én nem így tapasztalom. Isten aktívan szeret téged napi 24 órában, még a munkaidődben is! Ott is szeretne segíteni neked, örül, ha az ő erejével dolgozol, ha az ő szeretetével szereted a kollégákat, ha az ő lelkületével vagy só, világosság és békesség-teremtő. A munkahelyeden is ezerféle módon tudsz az ő dicsőségére élni és a vele való kapcsolatodat erősíteni!

“Ha az Örökkévaló nem építi a házat, hiába dolgoznak rajta építői! Ha az Örökkévaló nem védelmezi a várost, hiába virraszt a falon az őr!
Hiába dolgozol kora reggeltől késő estig, hogy küszködve megkeresd kenyered! Még álmukban is gondoskodik az Örökkévaló azokról, akiket szeret!”
(Zsoltárok 127,1-2)

Tekints friss szemmel a munkádra! Min dolgozol mostanában? Házakat, grafikonokat, honlapokat vagy vásárlói élményeket építesz? Bármi is legyen a munkaköröd, Isten ért hozzá, és szeretne segíteni. Nélküle küszködni fogsz, vele viszont igazi álom-munkád lehet. 🙂

Ez az első lépés a Lelki Ebéd kapcsán: Tudatosítsd magadban, hogy Istennek fontos a munkád. Egyrészt a konkrét munkavégzésben is szívesen segít, másrészt a munka emberi oldala, a kapcsolatok szövevénye is az ő terepe.

Hogyan keresd Isten vezetését ma a Lelki Ebéddel kapcsolatban?

Biblia: Olvasd el Nehémiás könyvének első 6 részét. Olyan jó látni, hogy bár profi kőművesek helyett papok, kereskedők, ékszerészek dolgoztak Jeruzsálem falainak építésén, Isten segítségével mindössze 52 nap alatt olyat alkottak, amitől az ellenségeik minden bátorsága elszállt.

Ima: Kérd Istent, hogy munka közben vehesd észre az ő nézőpontját, élhesd át az ő segítségét. Bizonyítsa be neked, hogy ő a munkahelyeden is Úr!

Más keresztények: Beszélgess hívő barátaiddal, munkatársaiddal a munka világáról. Észrevettétek már Isten ujját szakmai dolgokban?

Körülmények: Keresd azokat a helyzeteket, amikor Isten tud egy munkahelyi helyzetben változást hozni. Elakadtál a munkádban? Előjött egy konfliktus? Túl sok teher van rajtad? Kérd Isten bevonódását, és figyeld meg, mi történik!