Egyik se? A legtöbb ember, sok hívő is, úgy érzi, hogy a munkahelyi feladatok jelentik a szükségest rosszt az életben. Nincs bennük semmi mennyei, ezek nem a keresztény élet területei… 

De ha így állsz hozzá a munkádhoz, akkor nem lesz benne Isten-élmény, felülről való öröm… És marad a stressz, az unalom, a nyomottság érzése. Istent érdekli a munkaidőd is! Vond be őt a munkádba! Pál így ír erről kora legnehezebb helyzetű dolgozóinak, a rabszolgáknak:

“Rabszolgák, engedelmeskedjetek földi uratoknak! Ezt félelemmel, tisztelettel és igaz szívvel tegyétek, mintha közvetlenül Krisztusnak engedelmeskednétek!”  (Efézus 6:5)

Nem tűnik egy templomnak a munkahelyed? Nem dolgozol olyan lelkesen a főnöködnek, mintha Krisztusnak dolgoznál? Sokszor előfordulhat, hogy eleged van, hogy szó szerint rabszolgának érzed magad… de ne embereknek, részvénytársaságoknak, tulajdonosoknak dolgozz, hanem Krisztusnak!

A Hála Istennek Hétfő Van! című könyv a Lelki Ebéd indulásának egyik fő inspirálója. Ebben van egy nagyon konkrét és jó módszer: A mai feladat-listádon jelölj meg valamit “F” betűvel! Egyszerűen “F”, mint Feladat. De olyan Feladat, amit nem embereknek, hanem Krisztusnak fogsz elvégezni! Az ő dicsőségére, az ő erejével, a tőle kapott képességekkel, a felülről való szeretetet beletéve. Lehet ez a feladat egy unalmas adminisztráció, egy fontos email vagy telefonhívás, egy szakmai kihívás megoldása, vagy egy megbeszélésen való részvétel. Válassz valamit most, és jelöld “F” betűvel!

Engedd be feladatonként Krisztust a munkaidődbe, dolgozz vele, érte, általa! Így válik a munkád kötelező rossz helyett mennyei élménnyé, megörvendeztetve téged, megváltozatva a munkahelyedet, és megdicsőítve Istent.

Jó munkát! És el ne felejts még most F-betűzni valaimt!
Sonkoly Tamás

Ezen a héten is lesz csütörtökön Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, ahol erről fogunk beszélgetni, illetve szerdán lesz  Lelki Ebéd 12:30-13:30 között, ahol szintén erről lesz szó. Mindkettő továbbra is online formában lesz, várunk szeretettel! Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Milyen érzések törnek rád, ha a munkahelyi feladataidra gondolsz?

2. Hogy dolgozol, ha “földi uraidra” és hogyan, ha “mennyei Uradra” gondolsz? Hogy tud ez erőforrás lenni számodra?

3. Egy jó keresztény teljesítmény-orientált élmunkás is? Hol a helyes arány?

4. A mai feladataidból melyikhez tettél “F” betűt? Hogyan lehetne ezt Krisztusért, Isten dicsőségére elvégezned?