Ha inkább hallgatnád, mint olvasnád: PODCAST 

Hallottam a héten, hogy egy ismerősöm bajba került. Biztos a Szentlélektől vezérelve, pénzt, időt nem sajnálva, azonnal próbáltam segíteni. (Mert ahogy ezt nagy becsű barátomtól tanultam: ‘’Aki gyorsan segít, az kétszer segít’’) Pár nappal később találkoztam az ismerősöm feleségével, aki nagyon hálás volt, ez nem csak szavaiból, de a szeméből is egyértelműen kitűnt számomra.

Azonnal jött a gondolat: Ezt kellene tennem mindenkivel! Mindenkinek, akinek nehézségei vannak, szüksége van a simogatásra, persze nem csak testi értelemben, hanem lelki értelemben is. Szükségünk van a törődésre és jó, amikor érezzük, hogy valakinek fontosak vagyunk.

Van egy barátom, aki nem tud nemet mondani. Sokaknak sokfélét megígér. Persze így előfordul, hogy egyszerre három helyen kellene lennie egyszerre. Ebből rendszerint az lesz, hogy sehol nem tud ott lenni igazán… Ezért nem, hogy szeretnék, hanem inkább tüskéket hagy az emberekben.

Morfondíroztam: Mit tenne jézus? Jézus mindenkiért jött. Neki könnyű, Isten fia volt. Mi emberek vagyunk, nem tudunk mindenkit hordozni, mert akkor nem hordozunk senkit. A címben csavartam egyet a népi mondáson e szerint a parancs szerint:
”A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22,39)

Ebből lett ez: Segíts másokon, Isten is megsegít! Az a tapasztalatom, hogy a legjobb, ha kiválasztok pár embert –  lehet, hogy nem a legjobb barátom, de mégis érzem, hogy ő az enyém, nekem dolgom van vele. Így meg tudom húzni a határt, nem akarok mindenkinek segíteni, el tudom ezt engedni. És bízom abban, hogy másokat is hordoznak mások, megvannak a szeretetkapcsolataik. Így én többet adok, jól adom, és többet is kapok.

Béke,
Biczi Ferenc

Csütörtökön lesz Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, továbbra is online formában, ahol a fentiekről fogunk beszélgetni, várunk szeretettel! Az online Lelki Ebédet pedig szerdán 12:30-tól tartjuk. Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Neked megvan a szeretet-hálód?

2. Mennyi az ideális szám neked, akiket hordozni tudsz?

3. Te szétaprózódsz, vagy sikerül meghúznod a határt?

4. Bízol abban, hogy mindenkinek van segítsége?

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!