Ha inkább hallgatnád, mint olvasnád: Kísérleti jelleggel most is van PODCAST 

“Ritkán van esernyő a kezem ügyében, amikor igazán szükségem lenne rá. Azon a bizonyos napon éppen kétségbeesetten próbáltam meg szárazon maradni, úgyhogy beugrottam a legközelebbi boltba, amiről kiderült, hogy egy karrier-tanácsadó iroda. Próbáltam olyannak tűnni, mint aki szabályosan tartózkodik ott, úgyhogy leültem az egyik számítógéphez és beírtam a keresőbe mindenfélét olyan állásokról, amelyek izgalmasak lehetnek – olyan állások, amelyek nem követelnék meg tőlem, hogy egész nap egy asztalnál üljek, egy monitor előtt. Rendőrség, katonaság, börtön… érdekes lista volt!

Ahogy ott ültem és olvasgattam arról, hogy milyen munkakörök elérhetőek a büntetés-végrehajtásban, valahogy összeállt a kép.  Mire kisütött a nap, már ki is nyomtattam egy jelentkezési lapot. Így kezdődött az én történetem Őfelsége Büntetésvégrehajtási Szervezetében.

Ez az angol Nicola Marfleet története, aki jelenleg a Woodhill-i börtön parancsnoka. Ezzel a történettel kezdődik a Lelki Ebédet is inspiráló Mark Greene könyvnek, a “Hála Istennek Hétfő Van!”-nak az új kiadása. Nicola három évvel a történet után megkapta ezt a könyvet karácsonyra a nagypapájától, és rongyosra olvasta, szétjegyzetelte. Megtanulta belőle, hogy Isten még egy ilyen különleges munkakörben is szeretné használni őt, például arra, hogy a munkatársai felé továbbadja a szeretetet, amit az Úrtól kapott.

Te hol dolgozol? Léteznek kifejezetten “keresztény-jellegű” munkakörök, mint például a segítő foglalkozások, gyógyítás, tanítás, itt talán egyértelműbb, hogy az ember időnként Isten országát is építi a munkájával. De Isten másokat kifejezetten más jellegű munkakörökbe hív! Ő elhívhat embereket tömény italokkal foglalkozó kereskedőnek, multinál dolgozó adattudósnak, akár még marketingesnek is.

Érdekli Istent, hogy hol dolgozol? Vannak, akik úgy gondolják, hogy neki ez mindegy, ez mellékes. Én viszont úgy gondolom, hogy a Biblia tele van a Szeretetparanccsal, Isten erre hív el minden keresztényt. A munkád olyasmi, amivel sok időt töltesz és amely kapcsán emberekkel kerülsz kapcsolatba – tehát ha a mi Atyánknak “mániája” a szeretet, akkor naná, hogy érdekli, hogy a munkánkban ez mennyire jelenik meg. És ne aggódj, ő nem csak parancsol, hanem segít, bátorít, lehetőségeket teremt! 

Jézus ezt mondta a tanítványainak: “Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” (János 15:5)  Ha Jézusban gyökerezünk, tudunk gyümölcsöt teremni, akár munkaidőben is. Ha néha úgy érzed, hogy semmi, mennyei szempontból értelmeset nem cselekszel a munkád kapcsán, kérd Jézust, hogy jöjjön el veled dolgozni, és láss csodát!

Hála Istennek Hétfő van!

Szeretettel,
Sonkoly Tamás (akit Isten marketingesnek hívott el…)

Különleges Lelki Ebéd lesz szerdán, adventi sorozatot tartunk, most lesz a befejező rész:

Karácsonyra készülve Jézus első kontaktjait, emberi találkozásait beszélgetjük át, szerdánként 12:30-tól, nagy szeretettel várunk ezekre a kiemelt alkalmakra! Csütörtökön pedig Lelki Reggeli lesz 8:15-9:0 között, ahol a Hétindító Üzenet témájáról fogunk beszélgetni. Mindkét lehetőség online lesz, a www.lelkiebed.hu oldalon megtalálod a csatlakozási linkeket.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Ha kíváncsi vagy Nicola-ra, itt egy nagyon jó és mindössze 30 másodperces videó tőle: https://youtu.be/zpPjG652pz0  Neked mit jelent, amiről beszél benne? Hőmérő vagy termosztát vagy a munkahelyeden?

2. Mindenki férfit képzel egy börtönigazgatói pozícióba, de Nicola egy hölgy. Te szoktad úgy érezni, hogy nem illesz a munkahelyedre, vagy pont, hogy nagyon passzolsz oda? Miért?

3. Hogyan tudsz krisztusi gyümölcsöket teremni a munkahelyeden? Ma lesz rá lehetőséged?

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!