Az ötlet egyszerű: keress keresztényeket a munkahelyeden, és hetente ebédeljetek együtt!

Ahogy az ebéd feltölt fizikailag, úgy egy ilyen Lelki Ebéd feltölt lelkileg.

Érdekli Istent az én munkaidőm?

Naná! A Biblia sokat beszél az aggódásról, becsületességről, konfliktusokról, szolgálatról, tálentumokról, bölcsességről és még sok olyasmiről, amik minden nap aktuálisak a munkahelyünkön vagy az iskolánkban. Lehet Isten-élmény egy, az ő erejéből elkészített elemzés, egy, az ő szeretetével megoldott nézeteltérés, az ő dicsőségére határidő előtt leadott feladat. vagy egy, az ő bátorságából fakadó előadás is.

Egyedül nehéz… és a munkahelyemen nincs gyülekezet. Vagy van?

Isten tud adni! A multi cégnél, ahol dolgozom, pár éve belekezdtünk egy Lelki Ebéd nevű heti találkozóba. A cégnél dolgozó keresztényekkel együtt ebédelünk minden héten, a Biblia alapján beszélgetve. Ahogy a testünknek kell, hogy a nagy rohanásban leüljünk ebédelni, és feltöltődjünk energiával, ugyanígy a lelkünknek is szüksége van egy ilyen feltöltődésre. Remek dolog ez, hatalmas motiváció és erőforrás! Persze egy ilyet emberileg nagyon nehéz megszervezni, például szükségünk volt a kezdetektől Isten segítségére abban, hogy megtaláljuk egymást a cégnél. Sok ima, szeretet és hitlépés vezetett idáig, de óriási áldás minden találkozónk.

Most akkor összességében mi is ez a Lelki Ebéd kifejezés?

Egy rendszeres alkalom, ahol keresztény kollégák együtt ebédelnek a Biblia fölött. De több is ennél: egy munkahelyi közösség, amelynek tagjai segítenek egymásnak Isten szeretetét megélni a munkanapok kihívásaiban, hordozzák egymás terheit, együtt imádkoznak, szolgálnak, segítenek. Bárki elindíthat egy Lelki Ebédet. Isten azt helyezte a szívünkre, hogy legyen ebből széleskörű mozgalom.

Bárcsak minden keresztény munkahelyén lenne Lelki Ebéd!


Személyes gondolatok Lelki Ebédelőktől

Olvasd el néhányunk neked írt sorait!

Mindez egy csomó kérdést felvet benned?

Olvasd el a gyakori kérdéseket és válaszaikat!

Miről legyen szó egy Lelki Ebéden?

Itt találsz konkrét segítséget és példákat is.

Szeretnéd megismerni az első Lelki Ebéd közösség történetét?

Egy barátunk részletesen leírta a történetünket, itt elolvashatod.