Az ötlet egyszerű: keress keresztényeket a munkahelyeden, és hetente ebédeljetek együtt!

Ahogy az ebéd feltölt fizikailag, úgy egy ilyen Lelki Ebéd feltölt lelkileg.

Egyedül nehéz megélnem a hitemet a hétköznapokban… A munkahelyemen nincs gyülekezet. Vagy van?

Isten tud adni! A multi cégnél, ahol dolgozom, pár éve belekezdtünk egy Lelki Ebéd nevű heti találkozóba. A cégnél dolgozó keresztényekkel együtt ebédelünk minden héten, a Biblia alapján beszélgetve. Ahogy a testünknek kell, hogy a nagy rohanásban leüljünk ebédelni, és feltöltődjünk energiával, ugyanígy a lelkünknek is szüksége van egy ilyen feltöltődésre. Remek dolog ez, hatalmas motiváció és erőforrás! Sok ima, szeretet és hitlépés vezetett az első Lelki Ebéd indulásáig, így óriási áldás minden találkozó.

Most akkor összességében mi is ez a Lelki Ebéd kifejezés?

Egy rendszeres alkalom, ahol keresztény kollégák együtt ebédelnek a Biblia fölött. De több is ennél: egy munkahelyi közösség, amelynek tagjai segítenek egymásnak Isten szeretetét megélni a munkanapok kihívásaiban, hordozzák egymás terheit, együtt imádkoznak, szolgálnak, segítenek. Bárki elindíthat egy Lelki Ebédet. Isten azt helyezte a szívünkre, hogy legyen ebből széleskörű mozgalom.

Bárcsak minden keresztény munkahelyén lenne Lelki Ebéd!


Messze dolgozol másoktól? Nem találsz keresztényeket a munkahelyeden? Home Office-ban vagy? Nem gond, remekül tud működni a

VIRTUÁLIS LELKI EBÉD!

Igen, eleinte furcsa lesz az Interneten keresztül, webkamerán át beszélgetni Isten országának a dolgairól, de sok ember példája alapján bátran kijelenthető, hogy meg lehet szokni – sőt, ez óriási áldás azoknak, akik másként nem tudnak rendszeresen keresztényekkel ebédelni. Ha kérdésed van a virtuális Lelki Ebédről, figyeld a Facebook oldalunkat, vagy keress meg minket!

SZERVEZNÉL EGY LELKI EBÉDET? SEGÍTÜNK!

Ha szívesen indítanál egy Lelki Ebédet, ne izgulj rajta, csak vágj bele, aztán menet közben úgyis belejössz! Két konkrét tipp:

  • Keress meg minket, beszélgessünk! Örömmel segítünk, imádkozunk érted, akár részt vesz tőlünk valaki néhány találkozótokon, ha szeretnéd.
  • A Hétindító Üzeneteket remekül fel tudod használni – olvassátok fel a szöveget és beszélgessetek az alulra írd kérdések mentén! Így nem kell izgulnotok azon, hogy ki készüljön és mivel. Aztán persze saját témákról is bátran beszélgethettek, amit fontosnak, aktuálisnak éreztek a csapatotok életében. Nem kell senkinek óriási bölcsességeket előadnia – a Biblia fényében történő, őszinte beszélgetések adják a Lelki Ebéd lényegét és szerethetőségét.
Feri a Lelki Ebéd oszlopos tagja – nézd meg ezt a videót, amiben elmeséli, hogy miért!

Szeretnéd megismerni az első Lelki Ebéd közösség történetét?

Egy barátunk részletesen leírta a történetünket, itt elolvashatod.