Sokan azt hiszik, hogy Isten csak a vasárnapokat tartja igazán értékesnek és fontosnak. Aztán hétfőn jön a munka, a kötelező rossz, ami hidegen hagyja az Urat – ő megvár minket a “gyárkapu” előtt, amíg letudjuk a földi kötelezettségünket…

Pedig ez nem így van!

Érdekli Istent az én munkaidőm?

Naná! A Biblia sokat beszél az aggódásról, becsületességről, konfliktusokról, szolgálatról, tálentumokról, bölcsességről és még sok olyasmiről, amik minden nap aktuálisak a munkahelyünkön vagy az iskolánkban. Lehet Isten-élmény egy, az ő erejéből elkészített elemzés, egy, az ő szeretetével megoldott nézeteltérés, az ő dicsőségére határidő előtt leadott feladat, vagy egy, az ő bátorításából erőt merítő előadás is.

3 módon tudod teljessé tenni a munkaidődet Isten segítségével:

  1. Dolgozz úgy, hogy tudod, Krisztus a kollégád! Ő tud adni erőt és bölcsességet. Nem csak egy gyülekezeti szolgálatért szabad imádkozni, hanem egy lefagyott számítógépért is! Nem csak egy egyházi kiscsoport vezetésében használhatjuk az Istentől kapott lelki ajándékainkat, hanem egy munkahelyi megbeszélésen is. Ne engedd, hogy kettéváljon benned a “szent idő” és a “közönséges idő”. Jézussal élj át minden percet, a munkanapokban is – ő ott ül melletted, és úgy örül neki, ha vele közösségben dolgozod végig a munkaidődet! Kérd rendszeresen Istent, hogy segítsen megélned a vele való kapcsolatodat a munkanapokon is – a Hétindító Üzenetekbe is érdemes lehet beleolvasnod, segít, ha mondjuk hétfőnként ezzel kezded a munkahetet.
  2. Oszd meg a hited munkahelyi megélésének dolgait más keresztényekkel! Ha van a gyülekezetben olyan barátod, aki hasonló jellegű munkahelyen dolgozik, akkor beszélgessetek erről rendszeresen, imádkozzatok együtt, bátorítsátok egymást! Még jobb, ha a saját munkahelyeden vagy környékén találsz hívő kollégákat. Sokunknak jelent óriási áldást a rendszeres Lelki Ebéd – hetente együtt ebédelünk (élőben vagy online) és közben beszélgetünk a Biblia fényében csupa olyan igazságról, ami a munkahelyünkön is alkalmazható.
  3. Szeresd a kollégáidat Isten szeretetével! Mosd meg a lábukat – például segíts nekik, ha elúsztak egy határidővel; bátorítsd őket, ha kudarc éri őket; barátkozz velük, ahogy Jézus is barátkozott oly sokakkal. Ha pedig szóba jön a hited, akkor mondj el mindent róla, amire Isten indít – kitől mástól fogadnák el a kegyelem örömhírét, ha nem egy olyan embertől, akivel naponta sok órát töltenek együtt, és hiteles számukra?
Lelki Ebéd pillanatkép

Képzeld el, hogy hogyan változna meg az életed, ha minden munkanapot Krisztus kollégájaként élnél meg! Állj meg most egy pár perc csendre Isten előtt, kérd őt, hogy üzenjen még neked ezekről az igazságokról!