1937-ben nagy izgalommal várta London népe VI. György brit uralkodó megkoronázását. Már akkor is voltak olyan elvakult “celeb-rajongók”, akik képesek voltak odamenni már előző este az ünnepi menet útvonalhához, és ott töltötték az éjszakát annak érdekében, hogy remek helyről, az első sorból láthassák az új királyt. Júniusban volt a koronázás, úgyhogy sokal töltötték a szabad ég alatt az éjszakát, padokon, újságpapírokon.

Szinte mindegyikük éberen leste az érkező királyt másnap reggel – kivéve egy atyafit, aki átaludta az egészet. Henri Cartie-Bresson volt az a zseniális francia fotós, aki tudta, hogy a királyról úgyis rengeteg fénykép készül majd, úgyhogy ő inkább a tömeget fotózta, köztük az ünnepi eseményt végigalvó férfit is.

Fotó: Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

Tegnap elkezdődött az Advent, a Várakozás időszaka. Már nem a születendő Kisjézust várjuk, hanem a Királyunk érkezését. Te hogy várod őt? Feszült figyelemmel és szeretettel? Vagy teljesen kiment már az egész a fejedből, elbódított e világ kényelme? 

És mit teszel, ha észreveszed, hogy valakinek alszik a hite? Kineveted? Ügyet sem vetsz rá? Ne tedd! Arra van elhívásunk, hogy ébresztgessük az embereket, adjuk át nekik Isten szeretetét! Most nagyon sok minden fordítja az emberek tekintetét Isten országa és az e földi dolgokon túli lét felé, nem csak az Advent, de a Covid-dal kapcsolatos félelmek, fájdalmak és gyász is. Ha találkozol valakivel, ébresztgesd őt a Szeretetet örömhírével, add neki tovább a reményt: Érkezik a király, várjuk őt együtt!

Az Úr irányítsa szíveteket arra, hogy Istent tejes szívvel szeressétek, és kitartóan várjátok Krisztust, amíg visszatér!  (2 Thesszalonika 3:5)

Szeretettel,
Sonkoly Tamás

Különleges Lelki Ebéd lesz szerdán, adventi sorozatot tartunk:

Karácsonyra készülve Jézus első kontaktjait, emberi találkozásait beszélgetjük át, szerdánként 12:30-tól, nagy szeretettel várunk ezekre a kiemelt alkalmakra! Csütörtökön pedig Lelki Reggeli lesz 8:15-9:0 között, ahol a Hétindító Üzenet témájáról fogunk beszélgetni. Mindkét lehetőség online lesz, a www.lelkiebed.hu oldalon megtalálod a csatlakozási linkeket.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Te jártál már úgy, hogy hosszan kellett várnod valamire, vagy valakire, és idő közben elfogyott a lendületed?

2. Mit jelent éberen várni Jézus visszatérését? Hogyan tudod tartalommal megtölteni a várakozást?

3. Mit jelent ébresztgetni másokat? Hogy lehet ezt rosszul és hogy lehet jól csinálni?

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!