Akármennyire is szeretnék tudatos lenni a hitem igaz megélésében, és jó döntéseket hozni szeretetben, a bűnös alaplényem időről időre felülkerekedik, és ez néha éles cinizmusban ölt formát.

Néztem a foci EB-t, a Németország – Magyarország mérkőzést
és habár nem követem a híreket, de nagy vonalakban tudtam miről van szó. Szóltam a felségemnek: ‘’Gyere csak, Drágám! Nézd! A németeknek új nemzeti lobogója van. Bár nekem a régi is tetszett, de ez is nagyon szép, szép színes.’’

Fura, ambivalens érzések voltak bennem, főleg harag. De akkor belém hasított, amit a szivárványról hallottam. Lehet, hogy pont ez a zászló emlékeztet, hogy hó, hó! Ember, mit csinálsz!? Ne vagdalkozz! Szeress! Értsd meg a másikat! Beszélgess vele és ne ítélj elsőre, azért mert valamit másképp gondol!

Nem mondom, hogy teljes béke van bennem azóta, sőt rengeteget tépelődőm, hogy mi most a helyzet a világban és mi a helyes. Azt hiszem, csak imádkozhatom, hogy az Isten mutassa meg és adjon némi békét nekem.

Kívánok neked is jó tépelődést, imádkozást és Isten békességét!
Biczi Ferenc

Ezen a héten a csütörtöki Lelki Reggelin, 8:15-9:00 között, és a szerdai Lelki Ebéden 12:30-13:30 között is erről fogunk beszélgetni, továbbra is online formában. Várunk szeretettel! Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Benned milyen érzések vannak amikor szivárványos zászlót látsz?

2. Ha ez a téma nem a tiéd, voltál már más, hasonlóan tépelődős kérdésben, helyzetben?

3. Neked mi segít, segített?

4.  Elégedett voltál a meccs végeredményével? (2:2)   🙂 

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!