Ha inkább hallgatnád, mint olvasnád: PODCAST 

Pár napja volt április elseje, amit számos helyen a bolondok napjának neveznek. Ezen a napon gyakran tréfálják meg egymást az emberek. Sokan munkatársaikat, családtagjaikat, ismerőseiket verik át valamilyen kitalált történettel. Nem árt ilyenkor a híradásokat is kellő elővigyázatossággal hallgatni, hiszen nemegyszer hangzik el valamilyen valótlan történet. Az interneten kutakodva még ötleteket is találunk a bolondozásokhoz, sőt még toplista is van a legnagyobb áprilisi tréfákról. 

De egyik listán sem található, hogy mi a legnagyobb bolondság! Van ugyanis, egy olyan egyértelmű kijelentés, ami világosan megmondja, hogy mi is a legnagyobb bolondság, ki a legnagyobb bolond. A Biblia Dávid Zsoltáránál azt írja, hogy “Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!” (Zsoltárok 14:1). Gyorsan ki kell jelentenünk, ez korántsem az a fajta bolondozás, hogy sokan tréfát űznek egymással április elsején. 

Billy Graham, a közismert lelkész és evangélista így írt erről:„Isten nem ugrat be senkit. Az igazat mondja, és soha nem hazudik. Ezért, míg ostobának tűnik az az ember, aki bedől a rossz tréfának, Isten azt nevezi bolondnak, aki nem hisz Őbenne. Az egyik esetben azért bolond valaki, mert elhiszi azt, ami nem igaz, amit csak kitaláltak. A másik esetben az az ostoba, aki nem fogadja el az Isten létezésére és szeretetére vonatkozó számos bizonyítékot, és Istennek azt a vágyát, hogy megismerjük Őt Jézus Krisztus által és higgyünk egész életünkön át tartó gondviselésében” (Billy Graham: Szemeimet a hegyekre emelem, 109. oldal, kiadta a Magyarországi Szabadegyházak Tanácsa, Budapest, 1989.) 

Úgy érzem, különösen fontos ezt hangsúlyozni, így a Húsvét utáni napokban. Többször tapasztaltam, hogy nem hívő munkatársaim, ismerőseim érdeklődést mutatnak Isten igéje és az Ő megismerése iránt. Gyakran örömmel fogadják az ÚR bátorító, vigasztaló üzenetét, például a Zsoltárok Könyvéből. Viszont, sokan nem tudnak mit kezdeni a Húsvét eseményeivel és annak üzenetével. A legcsodálatosabb dolgok, mint az üres sír, a Feltámadás sokak számára hihetetlen.  

Isten arra is világos választ ad, hogy mi vár a Benne hívőkre és mi az Őt elutasító bolondokra: “Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk Istennek ereje” (1 Korinthus 1:18).
A különbség világos: elveszni vagy üdvözülni. De, ennek már fele sem tréfa! Használjuk hát fel az elkövetkező napokat arra, hogy Isten igazságát megismerjük, és szívünkbe fogadjuk. Ha a saját életünkre vonatkozólag rendeztük Istennel a kapcsolatot, akkor segítsünk másokat is abban, hogy helyes döntés hozzanak és rátérjenek arra az útra, amely az üdvösséghez vezet.

Sábián Zsolt

Csütörtökön lesz Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, továbbra is online formában, ahol a fentiekről fogunk beszélgetni, várunk szeretettel! Az online Lelki Ebédet pedig szerdán 12:30-tól tartjuk. Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Tapasztalod-e Isten valóságát a mindennapjaid során? 

2. Vannak-e a környezetedben olyanok, akik felé szolgálsz Isten igéjével?

3. Világos-e számodra, hogy mennyire fontos, hogy még ebben a földi életben megismerjük az ÚR Jézust és elfogadjuk az Ő megváltását? 

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!