Ha inkább hallgatnád, mint olvasnád: PODCAST 

Maszk, távolságtartás és óvatosság voltak 2020 jellemzői, és 2021 is így indul. De lelkileg ne induljon már így! Képzeld el, hogy mi lett volna, ha Jézus napjainkban kezdte volna a szolgálatát: Vajon Facebook-on beszélgetett volna a samárai asszonnyal, ha már utazni tilos? Vajon Youtube-on live-ozta volna a Hegyi Beszédet és Instagrammon posztolta volna a példázatait? Hülyén hangzik, de ennél már csak az hangzana hülyébben, ha Jézus egész nap otthon Netflix-ezne (na jó, a Biblia applikációt is bújná), és várná, hogy végre eljöjjenek a jobb idők…

Hajlamosak vagyunk bekuckózni, hagyni ellangyosodni a kapcsolatainkat, pedig talán érezzük, hogy ez nem éppen krisztusi. Persze, jó lenne a barátainkkal találkozni, de hát most nincs hova beülni velük. Jó volt a kollégákkal együtt ebédelni, kávézni, de hát most home office-ban vagyunk.

“Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre.” – mondta Jézus a Youtube Beszédben, mármint a Hegyi Beszédben. Ő arra hív minket, hogy szeressük az embereket, akkor is, amikor macerás és fárasztó!

Te magadénak érzed a Szeretetparancsot? Vagy te most felmentést kaptál alóla, mert Covid van? Ha Isten elé viszed azt a kérdést, ő milyen emberekre mutat rá, akiknek most különösen is szüksége van a szeretetedre – akkor te keresed velük a kapcsolatot, legalább online? Vagy ilyenkor nincs kedved engedelmeskedni?

Ez most a második mérföldes szeretet időszaka:
Jobb személyesen találkozni, akár együtt beülni valahova, mint telefonon vagy webkamerán keresztül beszélgetni. De ne rajtad múljon! Isten az ilyen B-kategóriás beszélgetési módokban is sok áldást rejt el, keresd az ismerőseidet legalább ilyen módokon!
– Sokan a Lelki Ebédet is jobban szerették, amíg élőben ebédeltünk együt. Vannak, akik ki is kikoptak, mert nem tudták megszokni, hogy online találkozunk. De sokan kitartottak, újak csatlakoztak, és találnak benne áldásokat hétről hétre.
– Sok gyülekezet is az Internetre költözött, így persze közel sem olyan, mint élőben templomba járni – de lehet így is megtalálni a közösséget, a szolgálati lehetőségeket, akár a vezetők bátorításának módjait!

Nekem sokat segít a Foo Fighters egyik (amúgy nem keresztény) száma, a Times Like These. Érdemes meghallgatni, ha tudsz angolul – arról szól, hogy vannak idők, amikor többet kell adnod, amikor újra megtanulsz szeretni. Most ilyen időkben élünk – 2021 ne a bekuckózás éve legyen, hanem tudatos, második mérföldes szereteté!

Szeretettel üdv,
Tamás

Beszélgessünk együtt ezekről:

Csütörtökön lesz Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, továbbra is online formában, ahol a fentiekről fogunk beszélgetni, itt van néhány gondolatébresztő kérdés már előre:
– Mi hiányzik legjobban / mit utálsz leginkább a megváltozott kapcsolattartási formák kapcsán?
– Van olyan ismerősöd, akit Isten a szívedre helyez, hogy szeresd, hogy foglalkozz vele? Mi lenne a második mérföldes szeretet az ő irányába 2021-ben?
– Hogyan tudja Isten feltölteni az üzemanyag-tartályodat dupla adag, második mérföldes szeretettel? 

Az online Lelki Ebéd szerdán 12:30-tól lesz, azt is én fogom most tartani. A  beszélgetés témája 2021 – Jézus beleveti magát a munkádba? lesz, az Új Év, Új Én sorozat részeként, várlak oda is!

Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.