Nagyon szeretem az óriási konténerhajókat – oké, lehet, hogy ezzel egyedül vagyok a Lelki Ebéd közösségben… Lenyűgöz, ahogyan ipari darukkal lepakolnak egy ilyet a kikötőben. Olyan érzésem van, hogy a hajó szinte megkönnyebbül: a nehéz rakomány mélyen a vízbe nyomja, de ha lepakolják a terheket róla, kiemelkedik a vízből, szinte mint egy lelkében megkönnyebbült ember, ahogy kihúzza magát.

Neked milyen terhek nyomják a lelkedet? Mi az, amit bárcsak lepakolna rólad Isten?

Terhelt emberi kapcsolatok?
Sokszor előfordul, hogy viharos a kapcsolatod valakivel, és ez megterhel, mert nem tudod rendezni vele: Vagy ő nem akarja, vagy pedig te nem találsz saját magadban erőt ehhez. Ha Istennek olyan fontos a szeretet-parancsolat, akkor ő segíteni is fog azt megvalósítani, tedd le az ő darujába a kapcsolataid konténerét!

Nehéz körülmények? Előfordulhat, hogy veszélyes zátonyok közé keveredik a karriered, az anyagi helyzeted, az egészséged. Nem tudod, hogy hogyan juthatnál túl ezen a nehéz szakaszon, belefáradtál, elakadtál? Isten tud békességet adni, akár a körülmények megváltoztatásával, akár azzal, hogy érezhetően veled van a nehézségekben. Hadd vigye a béketlenséged konténerét az Úr daruja!

Hitbeli nehézségek? Lehet, hogy korábban a hited volt az erős horgony, ami tartást adott az életednek, de most elszakadni látszik a horgony kötele? Elbizonytalanodtál Isten jóságában? Mostanában langyos a hited, valahogy nem jelent olyan sokat ez az egész? Ilyenkor ösztönös reakció lehet, hogy nem Istenhez fordulsz a hitetlenségeddel, de mégis, tedd azt! Helyezd Isten darujába a hited nehézségeid, kérd őt, hogy vigye őket és adja vissza az Első Szeretet könnyedségét!

“Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok.”  / Máté 11:28 /

Ne várj valamilyen nagy eseményre, különleges időpontra, szent emberrel való találkozásra! Bibliakutatók szerint Jézus valószínűleg minden reggel hosszan elvonulva imádkozott, így kezdte a napot. Kezdd te is napról-napra a reggeleket Isten daruja alatt, add át neki a terheidet, találj az ő kikötőjében megnyugvást és erőt az aznap rád váró kihívásokhoz!

Jó kirakodást!

Sonkoly Tamás

Ezen a héten is lesz csütörtökön Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, ahol erről fogunk beszélgetni, illetve a szerdai  Lelki Ebéd 12:30-13:30 között is erről szól majd. Mindkettő továbbra is online formában lesz, várunk szeretettel! Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1. Milyen érzés, amikor megterhel valami? Hogyan hat a mindennapjaidra, az életed más területeire?

2. Milyen konténerek nyomasztanak mostanában, tudatosítod ezeket magadban? Terhelt emberi kapcsolatok? Nehéz körülmények? Hitbeli nehézségek?

3. Mit jelent Jézus idézett gondolata a gyakorlatban? Hogyan tudod neki adni  terheidet?

4. Tudsz segíteni másoknak lepakolni a konténereiket vagy ez Jézus feladata?

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!