Ha inkább hallgatnád, mint olvasnád: PODCAST 

Kórházba kerültem, de szerencsére csak egy napra, egy gyors műtétre. Reggel bejelentkezés, utána műtét, és másnap reggel haza, lényegében semmit nem kell vinni. Pillanatok alatt összeraktam, ami kell: váltás fehérnemű, papucs, törölköző, iratok, mobil, pénz – férfi ember nem viszi túlzásba!

Persze mindig kimarad valami… Ott a helyszínen a műtét után este már kezdődött is ennek felismerése. Mivel gerincérzéstelenítőt kaptunk, csak fekszünk és bámuljuk a plafont, órákon keresztól, és az alvás nem megy. Elő a mobilt, ott van az a rengeteg videó, amikre végre jutna idő! Mindig is egy ilyen lehetőségre várva halasztottam ezeket, de persze a fülhallgató otthon maradt… A szobatársakat pedig nem fogom zavarni, szóval akkor egy hibapont.

Kicsit később előjöttek az alapszükségletek eves, ürítés (persze kacsa), menni nem tudok. Na de jó lenne egy tisztasági törlőkendő. Második hibapont! Be kellett látnom, hogy mégsem pakoltam olyan okosan…

Jött az éjszaka és valahogy egy szemernyit nem tudtam aludni. Azon morfondíroztam, hogy ennek mi értelme? Ahogy néztem ki a fejemből, egyre csak jöttek válaszok a rég feltett kérdéseimre; és sok-sok, hittel kapcsolatos gondolat. Isten beszélt hozzám. Mennyi értékes sugallat, de hát reggelre tuti elfelejtem! Miért nincs nálam jegyzet füzet és ceruza sem? Erre jött az igazi válasz. Hát miért nem kérdeztél meg engem, amikor összepakoltál? Hát igen. Már megint csak megint mentem a saját fejem után (mert olyan okos vagyok), ahelyett, hogy a bevonulásom előtt szántam volna időt erre. Nem kuncsorognom kellett volna, hogy jaj. segíts istenem, hanem megkérdezhettem volna, hogy mire is lesz szükségem. Atyám?

Örülök, hogy azon az éjszakán velem volt az Úr és többek között felnyitotta a szemem újra arra, hogy sokkal többet kellene beszélnem vele és kikérni a véleményét. Ahelyett, hogy én okoskodom el a dolgokat… 

Áldott (és rövid) munkahetet!
Biczi Ferenc

Csütörtökön lesz Lelki Reggeli, 8:15-9:00 között, továbbra is online formában, ahol a fentiekről fogunk beszélgetni, várunk szeretettel! Az online Lelki Ebédet pedig szerdán 12:30-tól tartjuk. Csatlakozási linkek a www.lelkiebed.hu -n.

Kérdések a továbbgondoláshoz:

1.Voltál már hasonló helyzetben, amikor rájöttél, hogy jobb lett volna az Úrhoz fordulni, mint hogy a saját erődben bízni?

2. Amikor imádkozol, inkább kérsz, vagy inkább kérdezel? 

3. Hallod a választ?

4. Nem félsz a választól?

Ha  tetszett ez a Hétindító Üzenet, küldd el másoknak is!